Legacy 2.2L cranks but no start

Headlights to tailights and everything in between.

Moderators: Helpinators, Moderators

Post Reply
justin the subie
First Gear
Posts: 227
Joined: Fri Mar 16, 2007 6:15 am
Location: Arlington, WA

Legacy 2.2L cranks but no start

Post by justin the subie » Tue Jun 20, 2017 6:17 pm

Hello fellas. I'm working on a 93 legacy. Its been a few years since the car ran. But I drove it where i had parked it. Engine kept overheating. But got a good used engine and assembled it in the car. Ive checked all the simple stuff. Just installed a new timing belt. All connections look good.
She will crank but not start. The weird is no check engine light apon start up. So I connected the green check connection and my sensors are not going crazy like normal. Also checked fuel line and found no pressure. Checked the fuse panel wires. All look good.
So my question is do you think my ecu is toasted?
:smt033 any help is appreciated
'92 TW "Hana" ej20tt obd1 <too many to list< sold :-( bought back :-)
'82 BRAT ej22t stroker 2.34L td05 megasquirt smart coils awic walbro255 xt6 f/w 5sp lsd 3" Tanabe t/b
*womans '04 WRX* scoopless/wingless aspen white.. AWIC

Legacy777
Site Admin
Site Admin
Posts: 27495
Joined: Tue Oct 15, 2002 11:37 am
Location: Houston, Tx
Contact:

Re: Legacy 2.2L cranks but no start

Post by Legacy777 » Mon Jun 26, 2017 5:41 pm

If the CEL doesn't come on and stay on with the key in the ON position but engine not running then I'd suggest making sure the ECU has power and ground. If all that is good, then the ECU may be dead.
Josh

surrealmirage.com/subaru
1990 Legacy (AWD, 6MT, & EJ22T Swap)
1997 Impreza OBS

If you need to get a hold of me please email me rather then pm

Post Reply