sudden loss in boost

That spinning thing that makes all of the cool noises. OE and Aftermarket.

Moderators: Helpinators, Moderators

Post Reply
turbo970
Third Gear
Posts: 859
Joined: Sun Jul 15, 2012 11:50 pm
Location: sw colorado

sudden loss in boost

Post by turbo970 »

well up til yesterday my subie was boosting up to 10 psi where i had it set. then last night and this morning i'm lucky to get 8 psi. all my hoses and tubing are good clamps are tight. runs fine idles normal. just no more 10 psi. only thing i done different before the loss of boost was filling up at a out of town gas station. i have no engine lights. the gauge still reads the same on the vacuum side. could the vacuum actuator gone bad?
turbo970
Third Gear
Posts: 859
Joined: Sun Jul 15, 2012 11:50 pm
Location: sw colorado

Re: sudden loss in boost

Post by turbo970 »

well i replaced the waste gate actuator with the one off my spare vf 11 i'll drive it in the morning to see if it fixed my issue
turbo970
Third Gear
Posts: 859
Joined: Sun Jul 15, 2012 11:50 pm
Location: sw colorado

Re: sudden loss in boost

Post by turbo970 »

well my boost is back. i believe it was a touch of bad gas. i reset the ecu and bam my boost was back. i'll keep a eye on things.
robertpaige
Fourth Gear
Posts: 1231
Joined: Tue Jul 31, 2012 10:32 pm
Location: Portland, Oregon.

Re: sudden loss in boost

Post by robertpaige »

I live in Oregon so I can't pump my own gas. The other day I cought the dude putting in regular, luckily it was only $2 worth.. I was pissed. I have to get out and make sure they do it right every time now. Glad you fixed your issue!
Had more Legacy's than I know what to do with...
Current: 92' SS
Post Reply