CEL light blinking

Heads, valves, pistons, rods, crankshaft, etc...

Moderators: Helpinators, Moderators

Post Reply
1993SS5MT
In Neutral
Posts: 6
Joined: Tue Dec 29, 2015 4:27 am

CEL light blinking

Post by 1993SS5MT »

So about 2 weeks ago I bought a 1993 Legacy SS 5MT, fully stock, only 211k at an Auction. First thing I'd noticed was that the Panel underneath the Steering column was unscrewed and cables were hanging. When I started driving the car, it ran good except that I felt a little lag, than the CEL started flashing on a pattern, ended up finding out that it was throwing me a code "22" for knock sensor...I'am guessing whoever had it before me, did all the steps in order for the car to give me the codes... so I replaced the knocked sensor, which was cracked but forgot to unplugged the black read memory connector when I repaired the problem and now the CEL light wont stop flashing, don't matter what I do, I tried resetting it and still keeps blinking, car runs fine but keeps blinking... ANYONE have and idea of this could be?? really appreciate it, thanks for reading.

cj91legss
Fifth Gear
Posts: 6312
Joined: Fri Jun 20, 2008 8:17 am
Location: Lakewood, Wa 98439
Contact:

Re: CEL light blinking

Post by cj91legss »

There are 2 sets of diagnostic connectors. A black pair and a green pair. There's some more info in this link for you.

http://legacycentral.org/library/literature/codes.htm
91 L-TW Wagon with a full Swap -RIP
92 SS Prefaced, GD dash swapped, 22T/205 Hybrid 20 psi - BEAST!
93 SS Bone Stock Gone!
94 TW Bone Stock Gone!
91 SS 4EAT Sold!
98 LGT 4EAT
98 LGT Wagon 4EAT

1993SS5MT
In Neutral
Posts: 6
Joined: Tue Dec 29, 2015 4:27 am

Re: CEL light blinking

Post by 1993SS5MT »

Thanks, but that's what I mean when I say the previous owner did, because when I bought it It was already throwing me code 22, so I replaced the knock sensor, but I didn't unplugged the connector after I replaced the knock sensor and CEL started blinking non stop... I did the steps to clear the codes and all that on the Link but nothing works ? ;(

Legacy777
Site Admin
Site Admin
Posts: 27620
Joined: Tue Oct 15, 2002 11:37 am
Location: Houston, Tx
Contact:

Re: CEL light blinking

Post by Legacy777 »

If the CEL blinks steady it means there are no codes. Make sure both the black and green diagnostic connectors are unplugged.

Here is a picture of both.

http://www.main.experiencetherave.com/s ... cuhide.jpg
Josh

surrealmirage.com/subaru
1990 Legacy (AWD, 6MT, & EJ22T Swap)
2020 Outback Limted XT

If you need to get a hold of me please email me rather then pm

1993SS5MT
In Neutral
Posts: 6
Joined: Tue Dec 29, 2015 4:27 am

Re: CEL light blinking

Post by 1993SS5MT »

Thanks! big relieve!... you think it'll go away it self just by driving it with the connectors unplugged for a while?? because even with them unplugged, it still blinks steady...

robertpaige
Fourth Gear
Posts: 1231
Joined: Tue Jul 31, 2012 10:32 pm
Location: Portland, Oregon.

Re: CEL light blinking

Post by robertpaige »

Unhook your battery for an hour, it'll reset the ECU. After you put the battery back on, it should be fine. Leave the green and black unconnected.
Had more Legacy's than I know what to do with...
Current: 92' SS

1993SS5MT
In Neutral
Posts: 6
Joined: Tue Dec 29, 2015 4:27 am

Re: CEL light blinking

Post by 1993SS5MT »

Thanks, I tried, I unhooked it for over 24hrs and still didn't work?? really don't know what this could be, since the car runs good except just a little lag on boost on high RPM hardly noticeable but I feel it just a bit :?

robertpaige
Fourth Gear
Posts: 1231
Joined: Tue Jul 31, 2012 10:32 pm
Location: Portland, Oregon.

Re: CEL light blinking

Post by robertpaige »

You sure the black and green plugs are unconnected?
Had more Legacy's than I know what to do with...
Current: 92' SS

mike-tracy
Moderator
Moderator
Posts: 4981
Joined: Tue Aug 25, 2009 7:52 am
Location: Des Moines, Wa

Re: CEL light blinking

Post by mike-tracy »

There are 2 sets of black connectors under the dash
1992 Legacy SS 5mt, build in progress
Josh Colombo wrote:
Mon Jan 14, 2002 10:23 am
Wait....I'm confused now.

1993SS5MT
In Neutral
Posts: 6
Joined: Tue Dec 29, 2015 4:27 am

Re: CEL light blinking

Post by 1993SS5MT »

Yea I'am sure the connectors are unplugged ;(

mike-tracy
Moderator
Moderator
Posts: 4981
Joined: Tue Aug 25, 2009 7:52 am
Location: Des Moines, Wa

Re: CEL light blinking

Post by mike-tracy »

here is a pic of the test connectors that need to be un-connected:

Image


The "other" black connectors need to stay plugged in.
1992 Legacy SS 5mt, build in progress
Josh Colombo wrote:
Mon Jan 14, 2002 10:23 am
Wait....I'm confused now.

1993SS5MT
In Neutral
Posts: 6
Joined: Tue Dec 29, 2015 4:27 am

Re: CEL light blinking

Post by 1993SS5MT »

Yea those are the ones but light still don't stop flashing ;(

Legacy777
Site Admin
Site Admin
Posts: 27620
Joined: Tue Oct 15, 2002 11:37 am
Location: Houston, Tx
Contact:

Re: CEL light blinking

Post by Legacy777 »

If those are disconnected and the light is still flashing I would double check to make sure someone hasn't tapped into those wires or the wires are not shorted anywhere, which would cause the ECU to do what you're describing.
Josh

surrealmirage.com/subaru
1990 Legacy (AWD, 6MT, & EJ22T Swap)
2020 Outback Limted XT

If you need to get a hold of me please email me rather then pm

Post Reply