»  BC-BF Legacy Discussion »  Engine
#Warm starting problem

Custom Search
Login | Register




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Warm starting problem
PostPosted: Sun Jun 18, 2017 2:41 am 
In Neutral
Joined: Sun Aug 23, 2015 1:26 am
Posts: 25
Location: Seattle, WA
So for a few weeks now I have been having this warm starting problem with my 93 N/A wagon, when I start it in the morning it starts right up, same if it is hot and I try starting it within a few minutes of turning it off. However, when it is hot, sits for 25-30+ minutes, it cranks for about 4-5 seconds before firing up. I have done hours of research and replaced:
the coil pack
plugs and plug wires
coolant temp sensor
PCV valve
Battery
fuel filter
fuel pressure regulator
cam position sensor
crank position sensor
... And I still have the exact same problem. I can hear the fuel pump prime when I turn it to ON and once it starts it runs smooth, never misfired or stalled on me, if anyone has any suggestions they would be much appreciated!


Profile  Offline
Reply with quote  
 Post subject: Re: Warm starting problem
PostPosted: Tue Jun 20, 2017 6:11 am 
In Neutral
Joined: Sun Aug 23, 2015 1:26 am
Posts: 25
Location: Seattle, WA
Add to that list the injectors and rails, and I cleaned the IACV with throttle body cleaner, still starting hard when it's warm I am 100% stumped


Profile  Offline
Reply with quote  
 Post subject: Re: Warm starting problem
PostPosted: Mon Jun 26, 2017 5:32 pm 
Site Admin
Site Admin
Joined: Tue Oct 15, 2002 11:37 am
Posts: 27124
Location: Houston, Tx
Have you put a fuel pressure gauge on the fuel line to see what it's doing while starting?

Do you have a spare MAF you can try? I don't know if I'd recommend buying a new one at this point, but could be worth swapping as a troubleshooting exercise.

_________________
Josh

surrealmirage.com/subaru
1990 Legacy (AWD, 6MT, & EJ22T Swap)
1997 Impreza OBS

If you need to get a hold of me please email me rather then pm


Profile  Offline
Reply with quote  
 Post subject: Re: Warm starting problem
PostPosted: Mon Jun 26, 2017 11:36 pm 
In Neutral
Joined: Sun Aug 23, 2015 1:26 am
Posts: 25
Location: Seattle, WA
Hey, I actually (knock on wood) just resolved the issue, replaced the fuel pump and strainer and so far has been starting as it should at all temps, thanks though!


Profile  Offline
Reply with quote  
 Post subject: Re: Warm starting problem
PostPosted: Tue Jun 27, 2017 5:49 pm 
Site Admin
Site Admin
Joined: Tue Oct 15, 2002 11:37 am
Posts: 27124
Location: Houston, Tx
Good to hear the problem is fixed.

_________________
Josh

surrealmirage.com/subaru
1990 Legacy (AWD, 6MT, & EJ22T Swap)
1997 Impreza OBS

If you need to get a hold of me please email me rather then pm


Profile  Offline
Reply with quote  

Display posts from previous:  Sort by  

Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Panel

Top You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
Search for:
Jump to:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Dizayn Ercan Koc