Search found 39 matches

by maxdrive3
Thu Feb 18, 2021 3:33 pm
Forum: Electrical
Topic: 93 legacy tailgate light on when it is closed and off when open
Replies: 3
Views: 212

93 legacy tailgate light on when it is closed and off when open

Hello!

This car is a 93 Legacy wagon and it was painted three weeks ago, the guy did had to replace the rear trunk door and probably did a bad electrical job.

what should i look for to fix that?

it looks like it works inverse, it shows a open light when it is close and off when it is open
by maxdrive3
Sat Oct 27, 2018 12:39 pm
Forum: Drivetrain
Topic: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage
Replies: 22
Views: 3872

Re: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage

Hi Carlos, That is interesting about the timing around all this. Do you know what year the Impreza transmission came out of? Is it a similar year as your Legacy? As long as it's a similar year/generation it "should" be ok. However, it's possible that something with that transmission is di...
by maxdrive3
Mon Oct 22, 2018 8:58 am
Forum: Drivetrain
Topic: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage
Replies: 22
Views: 3872

Re: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage

Hi Carlos, That is interesting about the timing around all this. Do you know what year the Impreza transmission came out of? Is it a similar year as your Legacy? As long as it's a similar year/generation it "should" be ok. However, it's possible that something with that transmission is di...
by maxdrive3
Thu Oct 04, 2018 9:17 pm
Forum: Drivetrain
Topic: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage
Replies: 22
Views: 3872

Re: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage

Hellow Guys Josh. Hope you and all the other guys are fine! Now i have another Subaru, an 2005 H6 Outback, everything fine but has rear suspension problems that i will ask for advice in another post. Guess what, the 93 Legacy has again the same exact problem. One thing to notice, the probelm came al...
by maxdrive3
Tue Jun 06, 2017 1:58 am
Forum: Electrical
Topic: Which is the best Subaru stereo?
Replies: 1
Views: 556

Which is the best Subaru stereo?

Hi guys! I have a18993 legacy which i adapt a 2006 impreza stereo (in reality the only adaptation was to output the new harness/connector, because everything else did fit perfectly in the dash) the sound quality and loudness was noticeable even with the same speakers, but yesterday i did a “vapor” a...
by maxdrive3
Wed Mar 22, 2017 9:19 pm
Forum: Electrical
Topic: Legacy 93, got a battery and brake light
Replies: 9
Views: 826

Re: Legacy 93, got a battery and brake light

mike-tracy wrote:Great deal compared to a remanufactured one. I want to say I paid $110 USD at the dealer for their reman.

Yes, so far works good, i have lot of faith in this work
by maxdrive3
Sun Mar 19, 2017 1:09 am
Forum: Electrical
Topic: Legacy 93, got a battery and brake light
Replies: 9
Views: 826

Re: Legacy 93, got a battery and brake light

Hello!

The equivalent to us$38
by maxdrive3
Mon Mar 13, 2017 3:25 pm
Forum: Electrical
Topic: Legacy 93, got a battery and brake light
Replies: 9
Views: 826

Re: Legacy 93, got a battery and brake light

HI guys! thank you a lot for the time you spend helping me with this

i decide to do a rebuild, all electronic was bad, they put a new diode card and an used regulator, and gave me warranty, everything working fine by now
Thank you!
by maxdrive3
Thu Mar 09, 2017 8:18 pm
Forum: Electrical
Topic: Legacy 93, got a battery and brake light
Replies: 9
Views: 826

Re: Legacy 93, got a battery and brake light

any tip for choosing a reliable used alternator? what too look for in an used alternator, what i have to avoid?
by maxdrive3
Thu Mar 09, 2017 11:37 am
Forum: Electrical
Topic: Legacy 93, got a battery and brake light
Replies: 9
Views: 826

Legacy 93, got a battery and brake light

Hi guys after 4 years of random battery discharges, two new batteries (one exploded), yesterday, the battery and brake lights came on, and today the vehicle shut off while running. everything points to the alternator but... i had an used alternator in my house and i did the install, and jump start t...
by maxdrive3
Mon Jul 04, 2016 6:30 am
Forum: Exhaust
Topic: o2 sensor installation, i guess mine is wrong
Replies: 6
Views: 3978

Re: o2 sensor installation, i guess mine is wrong

i understand your point, althought i am not clear with the last part (most due my english limitation :( ) BUT i dont know, to relocate the sensor in order is deeper into the gases cost me about us15. i knowour ECU is not smart enough, but its a simple parameter, maybe the voltage is receiving from t...
by maxdrive3
Sun Jul 03, 2016 6:36 pm
Forum: Drivetrain
Topic: Shift lock system not working properly, i need help
Replies: 6
Views: 1798

Re: Shift lock system not working properly, i need help

hi! me too i dont think the controller computer went wrong BUT, the solenoid is good, how do i know, well this is what i did YOU tell me if my test was reliable or not i just put 12v to the terminals and it worked like a charm regarding the key interlock... you mean the device IN THE KEY that sends ...
by maxdrive3
Sun Jul 03, 2016 6:34 pm
Forum: Exhaust
Topic: o2 sensor installation, i guess mine is wrong
Replies: 6
Views: 3978

Re: o2 sensor installation, i guess mine is wrong

hi!

you mean, how much of the sensor is immerse into the exhaust tube?
by maxdrive3
Fri May 20, 2016 4:10 pm
Forum: Drivetrain
Topic: Shift lock system not working properly, i need help
Replies: 6
Views: 1798

Re: Shift lock system not working properly, i need help

There is no relay. There is a "shift lock control unit". I believe it is under the center console. The wiring diagram (links on this board or google) will show what circuits it looks at. just check that all the inputs are working and troubleshooting should be fairly straight forward. Than...
by maxdrive3
Fri May 20, 2016 2:17 am
Forum: Exhaust
Topic: o2 sensor installation, i guess mine is wrong
Replies: 6
Views: 3978

o2 sensor installation, i guess mine is wrong

Hi! i have read that on this model there is not a really an appreciable difference in gas mileage, i know it is for keeping the gases wihtin the manufacturer range... but usually it improves the fuel mileage since without it (the o2 sensor) the system by default would set to a rich mixture... after ...
by maxdrive3
Wed Apr 13, 2016 6:13 am
Forum: Drivetrain
Topic: Shift lock system not working properly, i need help
Replies: 6
Views: 1798

Shift lock system not working properly, i need help

Hi guys! This is a 93 FWD Automatic Legacy i had several years with the shift lock system not working properly, some times unlock when i depress the brake pedal; often does nothing and then i have to manually unlock it (pressing the button) but now, i just decide... i wan tot pursuit the problem and...
by maxdrive3
Mon Feb 22, 2016 4:39 pm
Forum: Engine
Topic: Noise when starting the engine (just when cranking finish)
Replies: 3
Views: 1065

Noise when starting the engine (just when cranking finish)

Hi! This is a Legacy 93 since a year ago there has been a small noise just after cranking, in the exact time when the starter finish and the engine reach is idle speed when i heard that noise, to my mind came a dry (non lubricated) axe rotating, the similar noise a common desk fan does when is not p...
by maxdrive3
Thu Nov 13, 2014 12:57 pm
Forum: Drivetrain
Topic: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage
Replies: 22
Views: 3872

Re: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage

Josh i just want to say thank you! the problem is now solved! it was the TCM, I received the one I ordered from ebay yesterday. but before to install, I performed the ground and power test. I followed your steps and everything was ok , so no doubt. I proceed to install the new TCM and I all the prob...
by maxdrive3
Thu Oct 30, 2014 9:13 pm
Forum: Drivetrain
Topic: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage
Replies: 22
Views: 3872

Re: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage

Thank you again Josh! your help is higtly appreciated!. first, I need to clear something.. you mentioned ECU.... did you mean TCU or ECU? or do I have to test the ECU too? regarding the rest.... I understand 95% of your indications... but the 5% I don't understand is: when you mention to test a volt...
by maxdrive3
Mon Oct 27, 2014 2:39 am
Forum: Drivetrain
Topic: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage
Replies: 22
Views: 3872

Re: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage

regardiong the power and ground you recommend me to test.. could you please be little bit more detailed. for example, how do I test for power and ground? what do I hve to test, if power is going TO the TCU? or if power is coming OUT of the TCU in certain terminal? sorry for my ignorance regarding th...
by maxdrive3
Mon Oct 27, 2014 2:35 am
Forum: Drivetrain
Topic: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage
Replies: 22
Views: 3872

Re: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage

So, just to confirm what is going on. When you turn the key from the off position to the ON position (but don't start the car) does the power light illuminate? If not, then either the power light bulb is bad or the TCU may be bad or not getting power. I'd recommend verifying that the TCU has good p...
by maxdrive3
Sat Oct 25, 2014 10:15 pm
Forum: Drivetrain
Topic: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage
Replies: 22
Views: 3872

Re: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage

Can a Throttle position sensor trigger failsafe mode in the transmission?
by maxdrive3
Fri Oct 24, 2014 8:44 pm
Forum: Drivetrain
Topic: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage
Replies: 22
Views: 3872

Re: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage

I was doing some research on the net about the case but with more refined and precise scenario description yesterday I was able to confirm what is the exact behavior of the transmission; it is stuck in 3rd then I googled that and I found many TCU bad and failsafe mode related things https://www.goog...
by maxdrive3
Fri Oct 24, 2014 5:07 am
Forum: Drivetrain
Topic: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage
Replies: 22
Views: 3872

Re: Started with a delay engaging D, now it doesnt engage

I think I followed the procedure wrong, I think I erase the code and now it looks like the pronlem is not happening right now and that's why the transmission shows there is no code. BUT the fact itself of no showing the power light on when startup is a problem itself then, because you say it MUST, t...